Brošura: Ekološkom sviješću do adekvatnijeg upravljanja otpadom

Obavještavamo vas o novim razvojima u okviru projekta koji realizujemo pod nazivom “Ekološkom sviješću do adekvatnijeg upravljanja otpadom”, a koji je podržan od strane Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

U brošuri ćete pronaći detaljne informacije o konkretnim prijedlozima za unapređenje procesa odlaganja otpada, uključujući optimizaciju postojećih metoda i uvođenje novih tehnika koje bi povećale efikasnost.

Kao i o predlaganju mjera za smanjenje broja neformalnih deponija, sa posebnim naglaskom na prevenciju njihovog nastanka, te uklanjanje postojećih ilegalnih odlagališta otpada.

Govori se i o implementaciji obrazovnih programa i kampanja za podizanje svijesti javnosti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i negativnim efektima neformalnih deponija na životnu sredinu.

Takodje govori se i o razvoju strategija za bolju koordinaciju između relevantnih institucija, lokalnih samouprava i građana kako bi se osigurala uspješna realizacija predloženih mjera.

Nakon finalizacije unosa podataka, iste smo odlučili proslijediti nadležnim organima na dalje upoznavanje sa trenutnim stanjem i daljim postupanjem.

Brošura je priložena u PDF formatu u nastavku Brosura “EKOLOSKOM SVIJESCU DO ADEKVATNIJEG UPRAVLJANJA OTPADOM”