Informator: “Prava potrošača i kako ih zaštiti u Crnoj Gori”

Sa zadovoljstvom obavještavamo javnost da smo uspješno sproveli projektnu aktivnost izrada i štampa informatora koja je predvidjena projektom “Informisan potrošač – Zdravija konkurencija” sa podrškom Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore.

Kao rezultat ove projektnje aktivnosti, ponosno predstavljamo Informator o pravima potrošača i načinima njihove zaštite u Crnoj Gori.

Ciljna grupa, koja čini srž ovog projekta, aktivno je uključena kroz direktnu edukaciju o potrošačkim pravima na terenu. Kroz ovu edukaciju, pružili smo informacije o osnovnim potrošačkim pravima, načinima institucionalizovanja povreda tih prava i vođenju postupaka pred nadležnim institucijama. Naš cilj je bio osnažiti potrošače, čineći ih svjesnijim svojih prava i načina njihove zaštite.

Ovaj informator pruža sveobuhvatni pregled osnovnih potrošačkih prava i načina njihove zaštite.

Vjerujemo da će ovaj dokument biti od velike pomoći potrošačima u Crnoj Gori, pomažući im da donose informisane odluke i aktivno štite svoja prava.

Posebno ističemo da će odštampani primjerci informatora biti distribuirani u neposrednoj blizini maloprodajnih objekata u gradovima Ulcinj, Podgorica, Kolašin i Pljevlja.

Ova strategija distribucije omogućiće nam da informišemo širok spektar potrošača, doprinoseći stvaranju zdravije konkurencije na tržištu.

Zahvaljujemo Ministarstvu ekonomskog razvoja Crne Gore na podršci na ovom projektu i radujemo se daljoj saradnji u cilju unapređenja potrošačkih prava i konkurencije u zemlji.