Edukativni film “Za aktivniju participaciju”

Glavni fokus dokumentarno-edukativnog filma “Za aktivniju participaciju” koji nosi naziv istoimenog projekta, podržanog od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava,  je upoznavanje javnosti sa problemom nedovoljnog političkog aktivizma OSI, sa nedostcima postojećeg zakonodavnog okvira i preporukama za napredak u ovom dijelu.

U filmu se dao osvrt na postojeći normativni okvir zaštite lica sa invaliditetom od diskriminacije, kao i na primjenu politika u praksi i ulozi institucija sistema. Dokumentarno-edukativni film će takođe imati i zadatak da sama lica sa invaliditetom ohrabri da prijave diskriminaciju ukoliko je identifikuju.

Posebno se zahvaljujemo uvaženim gostima u edukativnom filmu, ministarki Naidi Nišić, poslanici Jeleni R. Nedović, advokatu Siniši Gazivodi, kao i predsjednici Saveza paraplegičara Milijani Ćirković, koji su dali doprinos i konstruktivne sugestije kako pobljšati i unaprijediti problem nedovoljnog političkog aktivizma OSI, ali i kako ukloniti nedostatke postojećeg zakonodavnog okvira.