Saopštenje: Rezultati istraživanja o spremnosti OSI na participaciju u političkom životu

U okviru projekta “Za aktivniju participaciju” podržanog od strane Ministartsva ljudskih i manjinskih prava, koji je usmjeren na unapređenje političkih prava osoba sa invaliditetom (OSI), uspješno smo sproveli niz aktivnosti koje će doprinijeti boljem razumijevanju i poštovanju prava OSI populacije u Crnoj Gori.

Sprovedeno je uzorkovanje podataka od 350 osoba sa invaliditetom, koristeći namjerni uzorak i metode prikupljanja podataka licem u lice, ali i telefonskim putem.

Nakon kvantitativne obrade prikupljenih podataka, pripremili smo dokument sa rezultatima koji je objavljen u nastavku ovog saopštenja kako bi informisali javnost i relevantne institucije o spremnosti OSI na participaciju u političkom životu.

 

Ovaj projekat ima za cilj ne samo prikupljanje podataka, već i osnaživanje osoba sa invaliditetom kroz kontinuiranu edukaciju i pravno savetovanje. Zahvaljujemo se svim učesnicima i saradnicima na njihovom doprinosu i posvećenosti.

Hvala vam što pratite naš rad i podržavate prava osoba sa invaliditetom!

Rezultati istraživanja o spremnosti OSI na participaciju u političkom životu dostupni su u nastavku: Izveštaj o rezultatima istraživanja o spremnosti OSI na participaciju u političkom životu