Brošura: Očišćeno sjutra

Izradjena je informativno-edukativna brošura koja pruža uputstva za propisno odlaganje otpada predstavlja dio projektnih aktivnosti NVU ,,Građanski aktivizam” na projektu „Očišćeno sjutra“ koji je podržan od strane Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Kao država čiji je strateški spoljnopolitički prioritet ulazak u Evropsku Uniju (EU), a za šta je potrebna harmonizacija sa zakonodavstvom EU, Crna Gora teži da transponuje direktive koje Unija propisuje, između ostalog, i za oblast upravljanja otpadom. Kao jedan od ključnih problema prepoznaje se nevoljna informisanost šire populacije na temu pravilnog upravljanja otpadom.

Ova brošura ima za cilj informisanje građana o ključnoj ulozi pravilnog odlaganja otpada u očuvanju životne sredine i smanjenju negativnih uticaja na ekosistem. Njen primarni fokus je podizanje svijesti među građanima o važnosti adekvatnog postupanja sa otpadom, s ciljem produženja vijeka trajanja sanitarnih deponija. Od izuzetne važnosti je da svaki pojedinac preuzme odgovornost za svoje postupke i aktivno učestvuje u procesu očuvanja životne sredine. Brošura pruža korisne informacije i savjete kako svako od nas može doprinijeti održivijem načinu života i zaštiti okoline za buduće generacije.

Brošura je dostupna na sledećem linku: Brosura “Očišćeno sjutra”